ЗНАЙТИ ПОТРІБНИЙ ВОКЗАЛ ЧИ ЖД КАСИ:

Залізничний вокзал Київ Пасажирський: інформація про центральний вокзал столиці

Крім центрального залізничного вокзалу Київ Пасажирський, у столиці функціонують й інші залізничні вокзали: Дарницький та «Караваєві Дачі», які обслуговують потяги міжобласного та приміського значення. 

Також у столиці є велика кількість залізничних станцій, куди прибувають і вирушають приміські поїзди та місцеві електрички (Київ-Волинський, Київ-Деміївський, Почайна, Борщагівка, «Лівий берег», «Протасів Яр», Святошин, Київська-Русанівка).

Залізничний вокзал «Київ-Пасажирський»

Центральний залізничний вокзал Києва був збудований у 1868 р., після чого неодноразово був реставрований, останнє масштабне оновлення будівлі вокзалу здійснилося у 2001 р., коли було збудовано також і Південний вокзал столиці, що дозволив суттєво розвантажити Центральний залізничний вокзал Києва.

Будівля київського залізничного вокзалу має дуже велику історичну цінність для країни. Воно було реконструйовано за проектом архітектора О. Вербицького та виконано у стилі необарокко та конструктивізму.

Залізнична станція головного вокзалу «Київ-Пасажирський» обслуговує потяги всіх напрямків по Україні та Європі, зокрема з Польщею, Чехією, Литвою, Австрією, Молдовою та іншими країнами. Вихід на колії до поїздів далекого прямування можливий із підземного переходу, а також через наземний перехід головної будівлі залізничного вокзалу.

Центральний залізничний вокзал у Києві має 14 колій для поїздів далекого прямування, 8 шляхів Приміського вокзалу та Північні платформи (перебувають на перегоні Київ-Пасажирський - Київ-Товарний).

залізничний вокзал Київ Пасажирський

Центральний залізничний Київ

Для зручності пасажирів, касовий зал залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський» розділений на каси з поточного та попереднього продажу залізничних квитків, міжнародні каси, каси повернення проїзних квитків та експрес-касу, де можна купити залізничні квитки на потяги, які відправляються менше, ніж за 2 години. Уточнити розклад поїздів можна в довідковому бюро залізничного вокзалу Києва.

Біля центрального входу до Головного залізничного вокзалу Києва розташовані зупинки маршрутних таксі та автобусів, станція метро «Вокзальна» та стоянка автобусів приміського та міжобласного сполучення "Київ" на вулиці Симона Петлюри.

Додаткові послуги на жд вокзалі

На території Головного залізничного вокзалу Києва працює сервіс-центр, де можна відпочити у комфортабельному залі очікування, подивитися телепередачу, скористатися душовою чи випити чашку кави чи чаю. Також тут можна замовити різноманітні послуги (носильника, таксі, готель тощо). До послуг гостей конференц-зал, а також ксерокс, принтер, комп'ютер, телефон, Wi-Fi та ін. 

Серед інших, можна виділити такі послуги, що надаються залізничним вокзалом «Київ-Пасажирський» для киян та гостей столиці:

  • цілодобові каси (зокрема, для інвалідів та пасажирів із дітьми у залі № 3)
  • довідкове бюро залізничного вокзалу (режим роботи: цілодобово).
  • зали очікування (безкоштовний зал, зал очікування для пасажирів з дітьми та для інвалідів, зал підвищеної комфортності, а також зал очікування у сервісному центрі).
  • камери зберігання (ручні, автоматичні, режим роботи: цілодобово).
  • кімнати відпочинку на вокзалі (одномісний, дво- та тримісний номер, номер підвищеної комфортності ).
  • послуги для осіб з обмеженими можливостями (за послугами звертатися до чергового залізничного вокзалу Києва).
  • медпункт та аптека (графік роботи: цілодобово).
  • безкоштовний Wi-Fi для відвідувачів сервісного центру.
  • туалети.
  • заклади харчування (кафе, кіоски).
  • банкомати.

Південний залізничний Київ

Варіантів вибору житла біля Центрального залізничного вокзалу Києва дуже багато. За 5 хв. ходьби розташований тризірковий готель ibis Kyiv Railway Station, де можна замовити також сніданок. 

Також ви можете зняти кімнату чи апартаменти неподалік залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський». Можна забронювати номер онлайн на спеціалізованих сайтах або вибрати потрібний варіант житла на території самого вокзалу (власники квартир або їх представники стоять біля центрального входу вокзалу з табличкою «квартира» або подібними написами). 

Ціна проживання в апартаментах поруч жд вокзалу здебільшого вища, ніж у готелях.

Тема: залізничний вокзал Київ Пасажирський

5 коментарі:

Анонім сказав...

як добратися на метро з троещини до вокзалу Київ пасажирський?

Анонім сказав...

яка ціна на готель на жд вокзалі на одного?

Галина сказав...

Кілька років тому я відвідала Київ і першим місцем, де я опинилася, був Центральний залізничний вокзал "Київ-Пасажирський". Цей вокзал вражає своєю красою як зовні, так і всередині. Місце завжди було переповнене людьми, а також тут є ескалатор.
Після прибуття ми не залишалися на вокзалі довго, але коли настав час шукати нічліг, ми повернулися сюди. Я також придбала кілька сувенірів для себе та подруг (які-то вазочки) з численних кіосків на жд вокзалі Києва. В той час там було дуже гарно, хоча я не знаю, як там зараз.
Ми знайшли комнату "Покращений комфорт", де нам надали м'які дивани, проте вони були досить маленькі, тому спати було не надто комфортно. Та це було краще, ніж спати на звичайних стільцях в холі вокзалу. Всі відпочивали в одній великій комнаті з великими вікнами і телевізором. Дежурна працівниця також була там, але я не пам'ятаю, залишалася вона на ніч чи ні. Вона розбудила нас о 6 ранку, і ми пішли досліджувати місто.
Коли ми вирушили додому на Ужгород, знову скористалися цим жд вокзалом. Все було зручно, з квитками не виникло проблем, і ми не запізнилися на поїзд завдяки нашій увазі до часу та інформаційного табло. На вокзалі було чисто і комфортно.

Анонім сказав...

Жд вокзал вражає своєю красою та розмірами. Для новачків тут легко загубитися. Коли я приїхала з Дніпра до Києва, я дізналася, що тут два вокзали: Южний та Центральний. Є декілька виходів, а для тих, хто тебе чекає, Макдональдс є відмінною орієнтирною точкою. На жаль, у мене був неприємний інцидент — мені вкрали гаманець між поїздом і виходом. Циганка пропонувала його "повернути", але це була підстава. Така поведінка деяких місцевих жителів є поширеною, і я впевнена, що поліція про це знає. Мене зустрічали біля Макдональдса, бо там було менше людей. Під час мого повернення я хотіла купити їжу, але знайшла лише дорогі магазини з поганою продукцією. Єдине порятунок — знову Макдональдс. В Дніпрі є набагато кращі місця для покупок. На жд вокзалі багато рекламодавців, це дратує. І є хлопець, який просить гроші на білет — він там завжди, і я не розумію, чому поліція нічого не робить.

Анонім сказав...

Вже багато років я проживаю в Києві та досить регулярно користуюся послугами залізничного транспорту, зокрема відвідую Центральний залізничний вокзал. Завжди це місце асоціювалося у мене з неприємним запахом та численними бомжами як ззовні, так і всередині вокзалу. Проте, у зв'язку з карантином, майже рік я не була там, і ось у березні цього року мені знову довелося скористатися послугами залізничних перевезень. Яким же було моє здивування, коли я потрапила на жд вокзал :)
Запаху не було, відносно чисто, і найголовніше, протягом майже 1,5 години я не натрапила на табори бездомних.
Не знаю, то мені так пощастило, то це через карантинні обмеження, або ж на нашому вокзалі все-таки навели порядок :)
На території було багато співробітників поліції, всі були привітні та доброзичливо відповідали на запитання.
Також я стикнулася з незручністю щодо кімнати для матері та дитини. Запитали у дежурної у віконечку інформації, чи є ця кімната та де вона знаходиться, отримали відповідь, що зі сторони Південного вокзалу на 3-му поверсі. Не перевірили, оскільки боялися запізнитися на поїзд, але якщо це так, то це дуже незручно, адже потрібно йти через весь вокзал, а це не завжди можливо, особливо з маленькою дитиною на руках.

Дописати коментар

Розклад руху, квитки, телефони: