ЗНАЙТИ ПОТРІБНИЙ ВОКЗАЛ ЧИ ЖД КАСИ:

ЖД вокзал Івано Франківськ: Довідка, залізничний телефон

Жд вокзал Івано Франківськ - телефон довідкової служби

Залізничний вокзал м. Івано Франківськ знаходиться в центрі міста на Привокзальній площі.

Через жд вокзал І. Франківська щоденно курсують потяги на Київ та Львів, Одесу, Чернівці, а також сезонні та приміські електропоїзди.

Телефон довідки жд вокзалу Івано Франківська

Довідкова служба жд вокзалу І. Франківськ працює цілодобово за телефоном 0 800 503 111, (034) 259-22-23, а також (034) 259-38-34.

За вказаним телефоном жд справочна вокзалу надає інформацію про розклад руху потягів, час затримки тощо.

Замовлення квитків на поїзди з Івано Франківська здійснюється за телефоном (034) 259-28-05 щоденно з 8 до 19 години.

ЖД вокзал Івано Франківськ: Довідка, залізничний телефон
 

Графік роботи жд кас вокзалу:

  • 1 (зміш., міжнар.) - цілодобово
  • 1 (прим.) - щоденно з 08.00 до 21.00
  • 1 (далекого сполучення) - щоденно з 09.00 до 20.00

Додаткові послуги жд вокзалу Івано Франківськ

На станції Івано Франківськ надаються стандартні залізничні послуги, включно з камерами схову та послугами носіїв. На території залізничного вокзалу працює також міні готель.

На сьогодні івано франківський залізничний вокзал має 4 бокові платформи. Висота головного приміщення жд станції, що є пам'яткою архітектури, сягає 20 метрів.

Довідка Івано Франківськ таксі

Поруч із жд вокзалом Франківська чергує велика кількість маршруток і таксі, які пропонують перевезення пасажирів на популярні курорти Карпат. Телефон довідки і замовлення таксі в місті - 1554.

ЖД вокзал Івано-Франківськ табло

На жд вокзалі Івано-Франківськ внесли покращення для комфорту пасажирів. Тепер на вокзалі розміщено новий стенд з актуальним розкладом руху поїздів. До цього, інформація про рейси оновлювалась за допомогою наклейок, і з часом ставало важко розібрати необхідні дані, що призводило до труднощів для пасажирів.

Зараз вся інформація про маршрути, час відправлення та прибуття поїздів представлена в єдиному форматі.

Івано-Франківськ служить важливим транспортним вузлом, де пасажири можуть пересідати на міжміські та приміські автобуси, які слідують у Карпати, Галичину та за кордон.

Залізничний вокзал Івано-Франківськ

ЖД вокзал Івано-Франківськ був зведений у 1866 році. Металеві стовпи на пероні зберегли цю історичну дату. Протягом наступних років з'явилися залізничні лінії, що з'єднали Івано-Франківськ з іншими містами.

Архітектурно, зд вокзал Івано-Франківськ відрізняється мавританськими елементами дизайну. У 1866 році перший поїзд вирушив зі Львова до Чернівців, робивши зупинку на жд вокзалі Івано-Франківськ.

Згодом, вокзал став важливим залізничним вузлом, де розклад руху поїздів регулярно оновлюється. На початку 20 століття вокзал був реконструйований і електрифікований компанією «Сіменс і Гальске».

У 1904 році міське управління залізниць подало запит до міністерства щодо розширення вокзального комплексу. Реконструкційні роботи почалися весною 1903 року і завершилися у 1906 році під наглядом віденського інженера Є. Балдішу. Водночас було побудовано будівлю залізничної пошти, яка розпочала свою роботу в кінці 1905 року. Оновлений жд вокзал Ивано Франковск мав величний вестибюль висотою 20 метрів, основою 20,5x14,3 метра та фасадом довжиною 200 метрів.

Споруда залізничного вокзалу виконана з цегли у неоренесансному стилі, маючи форму подібну до великого прямокутника. Визначна особливість архітектури - масивний купол, який видно з багатьох місць міста. Раніше на вершині купола стояла статуя крилатої богині, яка, на жаль, згодом загубилася.

У 1999 році була виконана повна реконструкція основного корпусу зд вокзалу, посадкових майданчиків і прилеглих територій. Після оновлення зовнішність та інтер'єри вокзалу стали більш сучасними та привабливими.

Ця споруда знаходиться приблизно за 600 метрів на схід від вулиці Грушевського і на північ від вулиці Богдана Лепкого, яка є частиною історичного заповідника Івано-Франківська.

З вокзальних перонів виїжджали такі видатні постаті, як цісар Франц Йосиф I, композитор Микола Лисенко та інші. У 1930-х роках з Івано-Франківська можна було безперервно подорожувати до Відня або Берліна.

Сьогодні Івано-Франківськ виступає важливим транспортним вузлом, де можна пересісти на міжміські чи приміські автобуси до Карпатського регіону чи за кордон. Щодня з вокзалу відправляються та прибувають рейси, які мають Івано-Франківськ як кінцеву точку призначення або служать транзитом. Приміські поїзди з Франківська курсують до ряду напрямків, зокрема Коломия, Ходорів, Надвірна, Стрий та інших.

Поїзди на дальні дистанції відправляються до таких напрямків:

  • Чернівці, Рахів, Ковель
  • Київ (маршрутом через Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Здолбунів, Шепетівку, Коростень)
  • Костянтинівка
  • Одеса
  • Харків
  • Дніпро, Запоріжжя

З 11 грудня 2016 року почав курсувати поїзд до Миколаєва, але потім був скасований через війну. Поїзд № 675/676, що сполучав Шепетівку та вокзал Івано-Франківськ, курсував до 2011 року. До 18 березня 2020 року існували рейси на напрямках Львів — Рахів та Чернівці — Львів — Ковель.

В липні 2015 року запущено "нічний експрес" № 115/116. З грудня 2017 року маршрут поїзду змінено на Харків — вокзал Івано-Франківськ — Рахів, причому він проходить через Львів, Київ та інші міста.

Поїзд "Обрій" сполучає Чернівці та Львів, роблячи зупинку на станції Івано-Франківськ. Дистанція між містами долається за 3 години 30 хвилин, з зупинками на декількох станціях.

У 2015-2016 роках існував регіональний експрес Львів — вокзал Івано-Франківськ, але його діяльність була припинена. З січня 2017 року запущено новий поїзд між Києвом та вокзалом Івано-Франківськ, долаючи шлях за приблизно 8 годин.

В 2018 році залізничний вокзал Івано-Франківськ обслужив 1,6 млн пасажирів, ставши одним з найбільш завантажених в Україні. На табло вокзалу відображається актуальний розклад руху потягів, де можна знайти інформацію про поїзди далекого сполучення, приміські поїзди та інші маршрути.

Для зручності пасажирів на жд вокзалі Івано-Франківськ є довідка телефон, де можна отримати всю необхідну інформацію. Крім того, існує можливість купити білет безпосередньо на вокзалі або онлайн.

Великий попит на послуги вокзалу призвів до створення додаткових служб. В результаті реконструкції 1999 року гранд вокзал Івано-Франківськ отримав новий сучасний вигляд.

Тема: довідка жд вокзалу Івано Франківськ, телефон

19 коментарі:

Анонім сказав...

Повний абсурд! Для чого є номери довідки якщо ніхто ніколи не відповідає ЖАХ

Unknown сказав...
Автор видалив цей коментар.
Unknown сказав...

Який жд? Йдіть знову до школи. Науки!

Анонім сказав...

скажіть, на чому базувалося рішення про зняття поїздів о14:35 Івано-Франківськ-Ходорів на такі дати 30.12-останній (скорочений) робочий день, останній день семестру для студентів багатьох навчальних закладів,
06.01 - Святий вечір????????????????
це все робиться "ДЛЯ ЛЮДЕЙ"
спасибі ВАМ за ЦЕ
ви тільки наголошуєте про місячники по підвищенню дохідності, а коли буде місяник по підвищенню якості перевезення пасажирів??????????????????????? не вмієте цього зробити оголосіть це для пасажирів ми вимиємо в поїзді вікна - це елементарно і для цього потрібна тільки вода!!!!!!!!!!!!!
вибачте за передноворічні "вітання", але ви вже ДІСТАЛИ ТИМИ ОГОЛОШЕННЯМИ ПРО ТЕ, ЩО "ПОЇЗДА В ХОДУ НЕ БУДЕ"

Анонім сказав...

Я в шоці.Для чого виставляти номер телефону на сайт, якщо там сидить якась не адекватна тьотка.Нехай спочатку навчиться спілкуватись по телефону , а не кричати не почувши навіть питання.

Анонім сказав...

Це просто жах.Подзвонила в довідкову службу спитатися інформацію про графік поїздів на сьогоднішній вечір....На мене накричали і сказали,що я взагалі від них хочу..Змініть своїх працівників, зробіть їх адекватними.Людина для того і дзвонить щоб спитатися інформацію.

Unknown сказав...

А на який номер ви дзвонили , бо мені кажуть що номер не існує

Unknown сказав...

Скажіть,розклад поіздів івано-франківсь--біла церква

Анонім сказав...

Довідкова вокзалу застряла у часі .... Вже весь світ онлайн перейшов, а до них дозвонитися неможливо!!! капсула часу якась..... Аж бридко.

Анонім сказав...

Доброго дня, підкажіть, будь ласка,який графік роботи пункту вакцинації та здачі тестів на ковід на ЖД вокзалі?

Анонім сказав...

Чому ніколи немож додзвонитися, нехай научаться піднімати телефон

Анонім сказав...

Давно пора придбати мобільний телефон київстар чи МТС щоб можна додзвонитися, чи спеціально роблять так щоб їх не турбували

Анонім сказав...

Чому нема досі можливості купити квитки на потяг Івано-Франківськ - Кременчук на 19.09.2022, чи цей потяг відминили?

Михайло сказав...

Приміські поїзда на Івано Франківськ з Ворохти їдуть як заманеться.6.11.2022 зранку поїхав з випередженням графіку на пів год. Людина складає свій час відносно графіка. Прийшовши на станцію дізнався що пів години як потяг поїхав.Як добиратись до роботи. Цілу ніч ночувати на вокзалі чекаючи коли машиністу заманеться їхати.Чому не дотримується графік?????

Анонім сказав...

Довідка залізничного вокзалу Івано Франківськ працює коли відключають світло? Бо телефон довідкової

Анонім сказав...

Вже тиждень як нема прапора України на куполі жд вокзалу.Подзвонила запитати чому, якась тітка відповіла шо вона голову догори не задирає

Анонім сказав...

За що людям платять гроші,якщо довідкова не бере слухавку

Слава сказав...

Івано-Франківський вокзал після ремонту вражає своєю красою. Всередині просторо та непогано прибрано. Але у залі очікування можна помітити сліди бруду на місцях, який залишають пасажири. Схоже, що персонал по прибиранню не завжди справляється з своїми обов'язками належним чином.

Обслуговування на касах теж залишає бажати кращого: деякі касири ведуть себе кволо і можуть не дуже ввічливо відгукнутися на питання пасажирів. Я вважаю, якщо б їм платили більше або надавали премії, вони були б більш доброзичливими до клієнтів.

Незважаючи на деякі недоліки, мені подобається наш вокзал. Проте, що стосується потягів, я не завжди задоволена. Деякі старі моделі потягів виглядають так, ніби їм вже давно пора на свалку. За нові потяги треба платити досить велику суму, яка не завжди відповідає середнім українським зарплатам. А в старих моделях не завжди чисто та комфортно.

Взаємодія з вокзалом по телефону також не завжди приємна: іноді мені допомагали добре, а іноді інформація була некоректною або неповною. Тому звертання по телефону залізничного вокзалу Івано-Франківська більше схоже на лотерею.

Анонім сказав...

Залізничний вокзал Івано-Франківська розташований дуже зручно поруч із автостанцією, що дає можливість легко порівняти варіанти пересування та вибрати найкращий. До жд вокзалу легко дістатися пішки з центру міста. Особлива вдячність за оперативний обмін бланків на залізничні квитки.

Дописати коментар

Розклад руху, квитки, телефони: